Serien om Själarnas Öden

av Caroline Hurtig

Ödesgudinnans val, första boken ur själarnas öden

 

I en dimension bredvid människornas lever och verkar de fem ödesgudinnorna. Spinner livets trådar, vakar, vägleder och styr över alla själars öden. Den vackra fristaden som utgör dimensionen är inte enbart bebodd av gudinnorna utan de delar den med många olika väsen och andra själar som gjort den till sitt hem. Än så länge har de levt sida vid sida i fred men avskilda och avskurna från varandra. Men allt kan inte fortsätta gå i samma invanda spår och förändringen är nära…

Gudinnan Aria har så länge hon kan minnas levt i dalen där de har sitt tempel. Hon är mild, god och älskar sina själar så mycket att hon är villig att tänja på vissa gränser för att se till att de mår bra och att de finner sitt öde. Men när hon i en sådan handling vill hjälpa en människosjäl så sker det otänkbara. Hennes egen själ upptäcker hur livet skulle kunna vara utanför templets väggar, ett liv fullt av kärlek och vänskap. Det dröjer inte länge innan andra får nys om hennes svaghet och hennes liv blir hotat från flera håll på grund av detta och hon tvingas fly. Ett förgörande krig utbryter i dimensionen och hennes själar hamnar i dess mitt. Men ödet är obevekligt och det har en plan för alla… även gudinnor.

Månfolkets land, andra boken ur själarnas öden

 

Vilda och Vilja kämpar med att leva upp till sina roller, det är inte alltid lätt att ha en mor som är gudinna. Eller en far som är överbeskyddande.

Men trots alla ögon de har på sig smyger sig andra krafter närmre, de dras till tvillingarna och vill vara i deras närhet.Lockelsen är stor och Vilda och Vilja hamnar mitt i en storm av begär, vänskap, hat, avundsjuka och kärlek.

De tvingas växa upp och kämpa för att finna sig själva. Finna sina egna styrkor när de ställs inför oanade utmaningar. Hur stora är deras krafter? Och varför var deras liv så viktiga att ödet riskerade andras liv för att de skulle födas?

Ur nattens mörker, tredje boken ur själarnas öden

 

Vilda är kvar i människornas värld och trots att längtan hem är stor, har hon lyckats skapa sig ett nytt liv med nya vänner. Vänner som börjar gräva allt djupare i hennes hemligheter och kräver svar om vem hon är och var hon kommer ifrån …

Vilja saknar sin syster men har ägnat tio år att återställa landet bortom bergen till vad det en gång var. Hon njuter av lugnet i dimensionen men inser snart att något är i görningen i demonernas berg. Har friden bara varit inbillad?

Tristan slåss mot sin förbannelse och gör allt för att hålla effekterna av den på avstånd. Han sjunker djupare och djupare ner i en avgrund han inte har kraft nog att ta sig upp ifrån. Men det kanske finns någon som kan rädda honom …

Döttrar av natt, fjärde delen ur själarnas öden

 

Fyra träd som växer ur samma rötter…

 

Det sista kriget som någonsin ska utspela sig i gudinnornas värld är över.

Demonen Agares är död och alla har blivit tvungna att finna sig nya platser och nya roller.

I en dimension där frid och stillhet för första gången är en realitet föds det fyra barn.

Fyra själar från olika familjer men vars själar hör samman på oförklarliga sätt.

Med mäktiga och ovanliga förmågor fostras de till krigare, till att använda sig av sina krafter som beskydd. Men skydd mot vad?

 

Ett nytt hot har obemärkt smugit sig in i världarna, ett som kan ge katastrofala konsekvenser. Men hur stoppar man något man inte vet vad det är, eller var det kommer ifrån?

 

 

Köp böckerna här!

Kontakt

 

 

info@serafforlag.com

Buddeberg 140

45191 Uddevalla