Hova-författare får revansch efter debuten med ny romantasy

Idag släpps ”I ett hav av vargar” skriven av Hanna Selin som är uppvuxen i Laxå kommun men numera bor i Hova. En bok i den populära genren romantasy där teman som utanförskap och möjligheten att få börja om utforskas i en farlig värld med vargskiftare i fokus. 

Själva idéen till boken kom till Hanna i en dröm. 

– Redan då kände jag stark för den kvinnliga huvudkaraktären och vad hon utsattes för. När jag vaknade var jag tvungen att skriva ner allt jag kom ihåg och jag bara visste att jag måste försöka få ihop det till ett bokmanus så småningom. Jag måste ju själv få veta vad som skulle hända. På många sätt var det karaktärerna som tog med mig på en resa snarare än tvärtom, berättar Hanna.

Efter en tid där skrivandet fick stå tillbaka för andra åtaganden, fann Hanna tillbaka till sin passion under sin föräldraledighet. Så fort sonen sov passade hon på att skriva. 

– Jag tror på att skriva det som man själv skulle vilja läsa, och det är verkligen vad jag försökt göra. Jag försökte stänga ute alla tankar om vad andra skulle kunna tycka och skrev enbart för mig själv och vad jag tycker om. Slutresultatet blev vad jag hoppas är en spännande fantasyhistoria med mångfacetterade karaktärer och en kärleksrelation i centrum. 

”I ett hav av vargar” markerar Hannas comeback i författarvärlden efter en debut som var hastigt övergående.

– Av olika anledningar fanns boken bara ute i knappt tre veckor och går inte längre att få tag på. Därför känns det lite som att jag får revansch och som att jag debuterar på nytt med ”I ett hav av vargar”. 

Hanna Selin bor på landet tillsammans med familj, katter och höns. Hon är född 1993 och arbetar till vardags som psykolog. Sedan barnsben har hon hittat på berättelser och har alltid funnit sig mest dragen till att skriva fantasy, allra helst med inslag av kärlek och starka relationer.

I ett hav av vargar av Hanna Selin
I ett hav av vargar

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer