Tyresös romantasydrottning är tillbaka med efterlängtad uppföljare

Idag släpps ”En labyrint av begär och lögner” av Linnéa Engman från Tyresö, den efterlängtade fortsättningen på ”Gudar av röta och undergång” som tog de svenska läsarna med storm förra året. 

I ”En labyrint av begär och lögner” får vi följa med in i alvernas rike där hetta och romantik varvas med modmysterier och spänning. 

– Det är en berättelse om gåtor, mord och hemliga gångar, som kräver ett samarbete med en av de främsta alverna, deras konung, vars perspektiv vi också får följa. Boken utforskar sådant som rättvisa, till vilken grad någonting hemskt kan vara berättigat, kärlek och hett begär, berättar Linnéa. 

Linnéa skriver i den populära genren romantasy som fullkomligt exploderat de senaste åren, framförallt på TikTok under #BookTok. En utveckling hon själv uppskattar. 

– När jag var yngre var det sällan jag såg personer i min egen ålder bland hyllorna i en bokhandel, och speciellt inte med en romantisk fantasy i sin hand. Nu ser jag det varje dag jag går in i en fysisk bokhandel, eller ser över topplistor i nätbokhandeln. Tack vare BookTok har läsare en plattform att sprida sin kärlek för böckerna, och vi ser hur det påverkar våra egna läs- eller köpvanor, berättar hon. 

Vid sidan av skrivandet är Linnéa en riktig bokälskare. Hon är själv aktiv i boksammanhang på sociala medier och utbildar sig till bibliotikarie. 

– Att arbeta med böcker och litteratur har alltid varit en dröm, och jag är tacksam att få göra det både genom författandet och inom biblioteksvärlden, säger hon.

Hon född 2003 och är upp vuxen bland både höghusen i Stockholm och kohagar i Sörmland. När varken skola, skrivande eller läsning står på schemat sjunker hon gärna ner i soffan för att titta på serier eller bakar någonting sött. 

– Min familj hävdar att mitt första ord var fika, men jag vet inte om det är sant. Men det var nog ett av mina första ord, skrattar Linnéa.

Gudar av röta och undergång av Linnéa Engmang
Gudar av röta och undergång
Röta och undergång #1
En labyrint av begär och lögner av Linnéa Engman
En labyrint av begär och lögner
Röta och undergång #2

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer