Malmöförfattaren är tillbaka med berörande feelgoodroman

Olivia Reimhagen är tillbaka med en berörande feelgoodroman om sorg, vänskap och kärlek. Likt hennes tidigare utspelar den sig i Malmö, men även i Lund. 

I ”Där ljuset hittar in” tar Olivia med läsarna på en känslosam resa genom att hitta ljus i mörkret och acceptera livets oförutsägbarhet. Precis som i sina tidigare romaner har Oliva färgstarka karaktärer som bosätter sig i hjärtat. 

En berättelse om vänskap och kärlek

Boken följer Freja, en överarbetande snart 40-årig änka, och Gabriel, en 30-årig ensamstående pappa till sin systerdotter. Freja kämpar med att gå vidare efter sin makes död, medan Gabriel brottas med anonyma anmälningar som hotar hans familj. Genom gemensamma prövningar och oväntade möten utvecklar de en djup vänskap som så småningom övergår i något mer.– Att skriva ”Där ljuset hittar in” har varit en resa för mig. Jag ville utforska hur man finner ljus i mörkret och hur kärlek och vänskap kan läka 

även de djupaste såren, säger Olivia.

Huvudkaraktär på spektrumet Oliva arbetar aktivt för att väva in med mångfald och representation i sin feelgood. I ”Där ljuset hittar in” gör hon det bland annat genom att ha en huvudkaraktär på spektrumet.
– Freja har ingen ordentlig diagnos som nämns i boken, men för mig är hon utan tvekan med på spektrumet, berättar Olivia. Representation är för Olivia viktig i alla former och hon har själv läst många skönlitterära titlar där karaktärer på spektrumet är huvudpersoner. 

– Jag vill hoppas att det tillför den mångfald jag gärna ser i mina egna böcker. Vi är alla olika som människor och ingen kläcks ur en färdig form, och jag vill att det ska vara likadant i mina böcker. Det gör, hoppas jag, karaktärerna mer levande, berättar hon.

Författarens resa och passion

Olivia Reimhagen, en 33-årig legitimerad farmaceut, är född och uppvuxen i Malmö och har inga planer på att flytta. Hon bor ensam med sin katt Lizzie, uppkallad efter huvudkaraktären i ”Stolthet och fördom”. Till vardags arbetar hon med läkemedelsförsörjning till sjukhuset i Malmö och tillbringar fritiden med att läsa, cykla och spela datorspel.

Hon har alltid haft en passion för att skriva och har skapat berättelser sedan barnsben. Det var dock först när hon precis skulle fylla 30 som hon förstod hur hon skulle slutföra ett manus. Sedan dess har skrivandet blivit en oumbärlig del av hennes liv.

– Jag har alltid skrivit historier på ett eller annat sätt, från små noveller till större bokidéer. Det tog mig tills jag precis skulle fylla 30 innan jag förstod hur jag skulle göra för att lyckas skriva klart ett manus. Sedan dess har jag inte kunnat sluta, berättar hon.

Där ljuset hittar in av Olivia Reimhagen
Där ljuset hittar in

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer