Jönköpingsbon firar 10 år som författare med ny roman

Gabriella Argus (fd. P. Kjeilen) från Jönköping firar sitt tioårsjubileum som författare med en ny romantisk feelgood ”En sensommar av längtan”. 

Boken släpps den 11 juni och berättar historien om influencern Elise och investeraren Rikard, två personer som trots sina olikheter upptäcker att de har mycket att lära av varandra.

Oväntat möte mellan influenser och investerare 

Elise, som förlorade sin mamma i unga år, har byggt upp en framgångsrik karriär på YouTube. Vid 28 års ålder börjar hon dock ifrågasätta de murar hon byggt upp runt sig själv. Rikard, å andra sidan, har levt i skuggan av sina föräldrar och försöker nu hitta sin egen väg genom att investera i ett spahotell. Deras möte vid hotellinvigningen blir början på en oväntad och förändrande relation.

– Det här var en bok som satt långt inne för mig att skriva. Den är en fristående uppföljare till min ”En jul av minnen” men handlar om systern Elise. Jag är själv ganska olik Elise och det blev därför en omställning att försöka sätta mig in i hennes sätt att tänka och fungera, men samtidigt väldigt roligt, säger Gabriella Argus.

Djupare teman i romance

I ”En sensommar av längtan” utforskas flera tyngre teman. Elise har valt ett liv utan barn, vilket kontrasteras mot Rikards erfarenheter som ensamstående förälder. Missbruk och medberoende är också centrala teman i boken, särskilt hur det påverkar ett barn att växa upp med en sjuk förälder.

– Jag kan inte riktigt skriva romance eller feelgood utan att lyfta in lite tyngre teman. I den här har jag dels frivillig barnlöshet eller barnfrihet som ett tema då Elise inte vill ha barn. Men jag har också genom Rikard vävt in att vara ensamstående förälder och att bli förälder innan man kanske riktigt är redo, berättar Gabriella.

Elises liv på sociala medier visar också hur fasaden vi bygger upp kan skilja sig från vår verkliga identitet. Utåt sett verkar hon glad och utåtriktad, men i verkligheten är det få som verkligen känner henne.

– Berättelsen berör också den bild vi bygger upp av oss själva i sociala medier och hur den kan skilja sig från vilka vi faktiskt är, förklarar Gabriella.

Författaren Gabriella Argus

Gabriella Argus, tidigare känd som Gabriella P. Kjeilen, debuterade som författare 2014 vid 21 års ålder. Hon har sedan dess publicerat flera romaner och noveller inom genrerna fantasy, feelgood och romance. Gabriella är uppvuxen i Aneby men flyttade till Jönköping som 15-åring och har bott kvar där sedan dess.

– Jag har, precis som många andra författare, skrivit så länge jag kan minnas och innan jag själv kunde skriva brukade min mamma hjälpa mig att skriva ner mina berättelser till teckningar jag ritat. Riktiga mästerverk, säger Gabriella med ett skratt.

När hon inte skriver spenderar Gabriella gärna tid med att titta på filmer och tv-serier tillsammans med sin man eller läsa en bra bok.

En jul av minnen av Gabriella P. Kjeilen
En jul av minnen
Kärlek runt hörnet #1
En sensommar av längtan av Gabriella Argus
En sensommar av längtan
Kärlek runt hörnet #2

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer