Äntligen får vi återvända till Eiras mysrysliga värld

För två år sedan debuterade Kristina Dowling med ”Eira Martell – Flickan av mörkret” som tog fantasysverige med storm. Nu kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren ”Eira Martell – Grimoarens hemlighet”.

”Grimoarens hemlighet” är en berättelse som bjuder på allt för den som älskar spänning, häxor, historia, slumrande legender, förbjuden kärlek, hemliga sällskap, grimoarer, tidsresor och svart magi. Den tar vid exakt där ”Flickan av mörkret” slutar, och bjuder återigen på en resa fylld av mystik och magi.

– Jag vill skapa läsglädje och väcka till liv samma längtan och nyfikenhet till böcker och historia som jag själv hade som barn och tonåring, säger Kristina Dowling. Jag älskar att kombinera fantasy med riktig historia, sätta min egen spinn på det och samtidigt göra det relaterbart och trovärdigt.

”Grimoarens hemlighet” utspelar sig likt första delen på Solhaga gård, baserad på Kristinas barndoms paradis: prästgården i Hälsingland där hennes farföräldrar bodde i över 30 år.

– Det är en plats jag minns med så mycket kärlek att det var givet att den alltid skulle ha en central plats i Eira Martell-serien.

Nya platser introduceras också, som den påhittade borgen Faranume i Rumänien, inspirerad av det verkliga Bran Castle i Transsylvanien, och skogen Hoia Baciu, känd som en av de mest hemsökta platserna i världen. Även Höllviken i Skåne, där Kristina själv växte upp, spelar en viktig roll i berättelsen.

Eira Martell-serien har lockat läsare i alla åldrar och det är något som gjort författaren extra glad.

– Åh, det är just detta som har gjort mig allra lyckligast med Eira Martell-serien – att den verkar vara böcker för människor i alla åldrar! Alltifrån 11 till 85. Mitt hopp är att böckerna ska väcka läsglädjen i någon som kanske inte ser sig som en dedikerad läsare, och skapa ett sug efter fler böcker efter att de har läst om Eira.

Född i Sverige, bosatt på Irland

Kristina Dowling är född 1983 och bor sedan 2006 på Irlands östkust tillsammans med sin make och deras två barn.

– Förmodligen en av de allra bästa och mest inspirerande platserna att bo på som författare, då det är så sanslöst vackert här och grönt året om.

Hon har skrivit sedan barnsben – alltifrån noveller, sagor till tidningsartiklar genom åren. Som 11-åring skrev hon en bok om flickan Penny och hennes hästar, som senare blev publicerad i novellform i en hästbokklubb.

– Jag har alltid haft en förkärlek till det ockulta, hemsökta hus, stencirklar och mystisk folktro. Det var självklart att boken om Eira Martell skulle vara proppfullt med sådant!

Idag arbetar Kristina som ljudboksinläsare och författare på heltid. När hon inte skriver älskar hon att tillbringa tid med familjen och vänner, hajka, rida, läsa, lyssna på musik, bada i det kalla irländska havet, cykla, utforska ödehus och äta choklad.

”Grimoarens hemlighet” släpps nu och är tillgänglig där böcker säljs. Välkommen tillbaka till Eira Martells värld – en plats full av mörker, magi och oförglömliga äventyr.

Eira Martell - Flickan av mörkret av Kristina Dowling
Flickan av mörkret
Eira Martell #1
Eira Martell - Grimoarens hemlighet av Kristina Dowling
Grimoarens hemlighet
Eira Martell #2

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer