Värmande skärgårdsromans – Anna Winther debuterar med “Kärlek på ön” 

Författaren Anna Winther från Järfälla gör sin debut på den litterära scenen med den gripande romanen ”Kärlek på ön”. Berättelsen tar läsarna med på en känslofylld resa fylld av tvivel, missförstånd och, framför allt, innerlig kärlek. 

I boken möter vi Sandra, en ung kvinna som efter en akut vattenläcka tvingas flytta till sin mormors skruttiga gäststuga på en avlägsen ö i skärgården. Mitt i stadens kaos och en krånglig vardag stöter hon på Markus, en man som söker mening efter sin mammas bortgång. Deras vägar korsas på ett oväntat sätt, och tillsammans navigerar de genom livets tvetydigheter för att finna sann kärlek. 

– Min fantasi har alltid varit stark, och min barndom på Lambarö, en liten ö i Mälaren, är en stor del av min inspiration, berättar Anna Winther. Efter att ha levt i olika delar av världen och haft olika yrken har jag återvänt till mitt kreativa jag. Nu skriver jag för att underhålla min fantasi och förhoppningsvis många läsares. 

Hon är uppvuxen i Järfälla och spenderade ofta somrarna i skärgården. Efter att ha arbetat som ekonom och drivit företag tillsammans med sin man i många år flyttade hon hösten 2020 till Fuengirola på spanska solkusten.  

–  Våren 2022 fick jag möjlighet att hitta tillbaka till min kreativa sida och slutföra den roman jag påbörjade efter en skrivkurs jag gick våren 2018. 

”Kärlek på ön” bjuder på ett feelgoodäventyr där Winthers kärlek till skärgården och ö-livet får ta plats. Boken släpps i bokhandeln den 26 januari i pocketformat.  

Kärlek på ön av Anna Winther
Kärlek på ön

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer