Uddevallaförfattare nominerad till Storytel Awards 

Idag avslöjades nomineringarna till Stora ljudbokspriset ”Storytel awards” och Uddevallaförfattaren Caroline Hurtigs roman ”Den blå liljan” blev nominerad i kategorin Ungdom. 

– Att bli nominerad känns fantastiskt roligt, säger Caroline. Kanske främst för att det är en genre som inte alltid varit accepterad som den är nu, att skriva fantasy med kärlek var något som många rynkade på näsan åt. men de senaste åren har bevisat att det finns en plats för genren bland läsare även om det främst varit på engelska. 

”Den blå liljan” är andra delen i serien Flickorna Falk som tar läsarna till Göteborg 1903 där främmande varelser sprider skräck på stadens gator och tar över människors kroppar. En fartfylld fantasyserie med het romantik och mörka äventyr.

Nu väntas omröstning fram till 9 februari och den 15 februari avslöjas vilka titlar som går till final. 

– Jag hoppas att fler ska upptäcka svensk fantasy (romantasy) och att fler lockas till att lyssna på ljudböckerna. Svensk fantasy är underrepresenterad i de svenska ljudbokstjänsterna och en dröm vore att den skulle finna sin målgrupp även i ljudboksformatet.

Caroline Hurtig debuterade 2013 och har sedan dess släppt 12 romaner i genrerna fantasy, romance och feelgood. Hon driver även bokförlaget Seraf förlag tillsammans med Gabriella Kjeilen och arbetar där som förläggare. 

Upptäck serien Flickorna Falk

Den röda falken
Flickorna Falk #1
Den blå liljan av Caroline Hurtig
Den blå liljan
Flickorna Falk #2

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer