Falkenbergsförfattaren tillbaka med ny hjärtevärmande feelgoodroman 

Äntligen är feelgoodfavoriten Caroline Twamley tillbaka med en ny roman. ”För alla lyckliga slut” är en hyllning till vänskapens styrka, vikten av att stå upp för sig själv och om kärleken till böcker.

”För alla lyckliga slut” tar läsarna på en resa från Irland till Sverige. Berättelsen följer svenska bokhandlaren Jenny och irländska författaren Aileen som oväntat förs samman och upptäcker att de har mer gemensamt än bara sin kärlek till böcker.

– Idén fick jag när min man berättade om brevvännerna som hans syster hade som ung. Det startade en tankeprocess som ledde till denna bok, berättar Caroline Twamley.

Berättelsen balanserar mörka teman som destruktiva relationer och vuxenlivets komplexa föräldrar-barnrelationer med lättsamhet och värme. Humorn i boken kommer främst från karaktären Susanne, bokhandlerskans mamma, som snabbt blivit en favorit för både läsare och författaren själv.

– Jag ville balansera de tunga ämnena med humor och vänliga människor, något jag tror är viktigt i en feelgoodroman, berättar Caroline.

Handlingen utspelar sig delvis i den irländska staden Tralee och i en svensk stad inspirerad av Falkenberg, Halmstad och Varberg. Detta skapar en intressant blandning av kulturer och miljöer som berikar berättelsen.

Caroline Twamley är en 47-årig författare från Falkenberg, där hon bor med sin familj och tyska spets, Aliz. Hon har alltid älskat böcker och skrivande, med en långvarig dröm om att själv bli författare. Caroline debuterade 2010 och har sedan dess gett ut flera älskade feelgoodromaner.

Förutom sitt författarskap driver hon ett företag med sin syster, och hennes fritid spenderas med löpning, sång, bakning och naturupplevelser.

– Att skriva är mitt sätt att beröra, att locka fram skratt och tårar, att skapa en värld som läsarna kan förlora sig i, säger Caroline.

För alla lyckliga slut av Caroline Twamley
För alla lyckliga slut

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer