Feelgoodroman i Hjo av favoriten Sara Dalengren

Författaren Sara Dalengren, uppvuxen i Fridene och nu bosatt i Härja, har skrivit flera älskade feelgood- och romanceromaner. Nu är hon tillbaka med första delen i en ny serie med småstadsromantik i trästaden Hjo. 

Sara bjuder på en värmande berättelse om kärlek, vänskap och småstadsliv i sin nya roman ”Sånger om kärlek” som släpps 14 juni. Här möts vi av sjunger-hellre-än-bra-kören Sångfåglarna, där en brokig samling människor finner gemenskap och nya möjligheter.

En historia om att våga älska igen

Bokens huvudpersoner, Sofia och Erik, har båda drabbats av svår sorg. Sofia förlorade sin man i en bilolycka efter bara några års äktenskap och har sedan dess sett livet passera förbi utan att delta. Erik, som blivit lämnad av sin fru för en annan man, kämpar med lågt självförtroende och osäkerheter. Trots sina motgångar finner de båda tröst och glädje i körens gemenskap.

När kören får ett uppdrag i kärlekens tecken väcks oväntade känslor till liv mellan Sofia och Erik. Det är inte bara våren som spirar i Hjo, utan även kärleken.

– Det viktigaste temat är i boken är kärlek och kanske framför allt att våga älska igen efter att ha blivit lämnad av den man älskar. För även om man inte längre känner sig som samma person som man en gång varit, ärrad av sorg och uppbrott, så finns chansen att en annan kärlek väntar på att hitta en. Den andra stora kärleken. För den person du är nu, säger Sara.

Småstadsromantik i Hjo

Sara Dalengren har en stark koppling till Hjo då hon är uppvuxen i Fridene i Hjo kommun och besöker staden ofta, därför valde hon den som plats för sin nya serie. 

– Jag ville också ha en plats med den där mysiga småstadskänslan som är så vanligt förekommande i feelgoodromaner. Och den finns verkligen i Hjo. Så varför hitta på en plats när den perfekta staden redan existerar, säger Sara.

Sara insåg efter en tävling hos Harlequin att kärleksromaner var det hon ville skriva och har sedan dess gett ut tio romaner. Under åren som författare har en idé från 2012 dröjt sig kvar inom henne. En kärlekshistoria hon inte kunde släppa. 

– Historien kretsade kring en kör och utspelade sig i Hjo. Och förra året var jag redo att ta mig an det projektet igen och inte bara det. Jag ville skapa förutsättningarna för att skriva en hel serie som utspelade sig i Hjo. En serie mysiga kärlekshistorier med mycket småstads känsla. Lyckligtvis tyckte mitt förlag att det lät som en alldeles utmärkt idé, avslutar Sara.

OM FÖRFATTAREN: 

Sara Dalengren är född 1985 och uppvuxen i Fridene i Hjo kommun. Men bor idag tillsammans med man och fyra barn i Härja utanför Tidaholm. Hon har alltid hittat på berättelser och har sedan debuten 2016 gett ut tio romaner inom romance och feelgood. 

Sånger om kärlek av Sara Dalengren
Sånger om kärlek

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer