Onsala-författaren Ida Fryklund släpper ny feelgoodroman – En hyllning till vackra västkusten

Ida Fryklund är tillbaka med sin sjätte roman: ”Jordgubbste & chokladdoppade maränger”. Boken, som utspelar sig i Onsala, bjuder läsarna på en varm och insiktsfull feelgoodberättelse om kärlek, vänskap och självreflekton. 

En kämpande författare söker tröst på västkusten

I ”Jordgubbste & chokladdoppade maränger” möter vi Nora, en författare och frilansjournalist som efter en succéartad debutroman kämpar med att återfå sin inspiration. Hennes andra bok har inte mottagits väl och pressen att leverera ett tredje manus är påtaglig. Under ett möte med sin förläggare uppmanas Nora att återfinna den magi som präglade hennes första bok. Men det finns ett problem – Nora har tappat tron på både lyckliga slut och evig kärlek.

Nora skickas på ett uppdrag av sin lokaltidning till Onsala för att intervjua ambulansmannen Per, som har räddat livet på ett grannbarn. Under besöket upptäcker hon att Per hyr ut en attefallstuga på sin tomt och Nora tänker att en sommar där kanske är precis vad hon behöver. 

– Även om min bok handlar om en författare och om att skriva en bok, så är det inte själva författaryrket som står i centrum. Den prestationsångest som huvudkaraktären Nora går igenom är något som jag tror att många av oss kan känna igen oss i, oavsett sysselsättning, berättar Ida.

Boken tar upp teman som förlåtelse, kärlek och att sänka pressen på sig själv. 

– Nora är på inga sätt perfekt, vilket ju ingen av oss är. Jag vill gärna skildra verkliga människor med brister och mindre smickrande sidor, men som gradvis utvecklas utmed bokens gång.

En hyllning till vackra västkusten 

Ida Fryklund debuterade 2021 och har sedan dess charmat läsare med sina berättelser. Hon bor i Onsala tillsammans med sin man, sina två tonårsbarn och deras katt. 

– Precis som i mina tidigare böcker är den vackra västkustmiljön central. Jag älskar att presentera vackra Onsala för läsarna, säger hon.

Ida har alltid haft en passion för att skriva och beskriver det som något lika viktigt för henne som att äta, träna och sova.

– Att skriva är som en form av terapi, trots att det jag berättar om oftast inte är självupplevt, säger hon.

Ida hoppas att hennes nya roman inte bara ska erbjuda en skön verklighetsflykt, utan också ge läsarna värme och några aha-upplevelser att reflektera över.

– ”Jordgubbste & chokladdoppade maränger” är en hyllning till den vackra västkusten och till alla de människor som, trots sina brister, har ett gott hjärta och modet att reflektera över sina misstag, avslutar Ida.

Jordgubbste och chokladdoppade maränger av Ida Fryklund
Jordgubbste och chokladdoppade

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer