Vampyrromantik i Helsingborg  

Den 27 augusti släpper Helsingborgaren Alice Ekström sin nya fantasyroman ”Våra Krossade Hjärtan”, som tar med läsarna på en fängslande resa till ett alternativt Helsingborg år 1899. En värld fylld av vampyrer och vampyrdräpare. 

Berättelsen kretsar kring vampyrdräparna Anna, Elias och Jon, som rekryterades till Rekviemprogrammet i tonåren. Nu är de på flykt från den order de en gång tillhörde. 

– Deras tillvaro är väldigt tragisk, att de har tvingats ge upp sina liv för att bli muterade halvvampyrer som jobbar för regeringen och förväntas döda kallsinnigt, så kärleken och lojaliteten de har för varandra tjänar som ett ankare, berättar Alice. 

Fantasy i sin egen hemstad 

Boken utspelar sig främst i Helsingborg, där Alice själv är född och uppväxt och jag är väldigt historieintresserad, så hon visste redan en del om stadens historia när hon började skriva boken.

– Det roliga låg ju i att kunna ta väl kända platser för mig och sätta en övernaturlig knorr på det hela, berättar Alice. 

För att skapa en trovärdig miljö har Alice Ekström genomfört omfattande research om Helsingborgs historia från slutet av 1800-talet. 

– Jag har gjort mycket research om hur Helsingborg såg ut år 1899 och trots att vissa saker är påhittade (t.ex. att en av ingångarna i Landborgen skulle leda till en underjordisk vampyrklubb) har jag ändå försökt måla upp ett så historiskt korrekt nordvästra Skåne som möjligt, förklarar hon.

Alice Ekström debuterade 2017 med två romaner och har sedan dess skrivit tio romaner och en novell inom genrerna fantasy, romance, historiskt och feelgood. När hon inte skriver, njuter hon av att sjunga, laga mat och mysa med sina katter. 

Våra krossade hjärtan av Alice Ekström
Våra krossade hjärtan

Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användandet av cookies.  Lär dig mer